Dugulás elhárítás Wc tartály tisztítása

Wc tartály tisztítása

A wc csészét – jó esetben – mindenki rendszeresen kitisztítja, és mindenki azon dolgozik, hogy a wc higiénikus maradjon. A wc tartály tisztítása azonban nem mindig ennyire nyilvánvaló és egyértelmű pedig az is szükséges a vízkőtlenítéshez (a tartályban lévő mechanikai alkatrészek a vízkőtől könnyen elromolhatnak). Különösen igaz ez akkor – mármint, hogy az ember megfeledkezik az eljárásról –, amikor a tartály a magasban van, vagy olyan helyre van felszerelve, ami elérhetetlen (ritkán, de előfordul sajnos ilyen „megoldás” is). Ilyen esetben is gondoskodnunk kell azonban arról, hogy odafigyeljünk a tartály vízkőtlenítésére is.

De hogyan és mit célszerű csinálnunk?

Fedelet le, tisztításra fel!

Többféle házi praktika van, ami segíthet abban, hogy a wc tartály tisztítása gyerekjáték legyen, így a tartály funkcióját sokáig megfelelően ellássa, ezáltal a lelkiismeretünk is megnyugodhat. Egyesek kitörlik a tartály belsejét, majd besósavazzák (bekenik) azt, és egy kis állási idő után vízzel átöblítik. Vannak azonban olyanok, akik a természetes módszerekhez ragaszkodnak és citromot vagy ecetet használnak erre a műveletre (átdörzsölik a tartály belső oldalát). Az is egy lehetőség – a kényelmes és egyszerű megoldást kedvelők körében –, hogy a wc tisztító rudat a lehúzónál becsúsztatják a lehúzó mellett, ami így folyamatosan tisztítja, és tisztán tartja a tartály belsejét.

Hogy kinek mi a szimpatikus? Ki lehet próbálni több verziót is, hogy lássuk, számunkra melyik a legkedvezőbb kivitelezésű. Kereshetünk egyedi megoldásokat is, megkérdezhetjük ismerőseinket vagy éppen egy szerelő szakembert is, hogy mit ajánl.

Vécé tartálytisztítás, dugulás elhárítás  06 20 491 5089

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.